Facebook Toestaan Niet toestaan

SV United ten onder tegen EGS'20

10 oktober 2021 20:00

SV United is zondagmiddag tegen een flinke nederlaag aan gelopen op bezoek bij EGS’20. De ploeg uit Meerlo en Wanssum speelde een zwakke eerste helft en kreeg voor rust al vier tegengoals om de oren. Na de onderbreking kon United dat niet meer rechtzetten: 6-1.

Op sportpark De Kranenhof in Velp liep United al vroeg tegen het eerste tegendoelpunt aan. In de vijfde minuut werd een voorzet vanaf de rechterkant bij de tweede paal eenvoudig binnengetikt en zo keek de ploeg van trainer Fenne Smits snel tegen een achterstand aan. Even later kon Bas Rademacher met een knappe redding nog voorkomen dat de marge werd verdubbeld, maar na ruim twintig minuten was de doelman van United opnieuw kansloos: 2-0. De bezoekers kregen duidelijk geen grip op de wedstrijd en slaagden er niet in om EGS’20 onder druk te zetten. Na een halfuur resulteerde dat in de derde tegengoal.

Vlak voor de onderbreking was United pas voor het eerst echt gevaarlijk. Een corner werd goed terug gekopt door Perry Phillips, waarna gelegenheidsspits Sven Lensen de bal rakelings naast het vijandelijke doel schoot. United mistte net het geluk om voor rust nog wat terug te doen en liep een minuut later zelfs tegen een nieuwe zeperd aan. Nadat de rechterkant van de United-defensie open lag, bepaalde EGS’20 de ruststand op ietwat gelukkige wijze op 4-0.

Betere tweede helft
De boodschap van trainer Smits in de rust was duidelijk: United moest in het tweede bedrijf uit een ander vaatje tappen. En dat leken de spelers begrepen te hebben, want in de eerste minuut van de tweede helft kreeg United via Rik van de Pasch een gigantische kans, maar de aanvaller kopte de bal over. Het bleek het startsein voor een fase waarin de bezoekers gevaarlijk waren. Na de kopkans voor Van de Pasch was namelijk ook invaller Tuur Philipsen met een kopbal dicht bij een treffer, waarna ook Koen Peelen nog een grote kans kreeg. Na goed voorbereidend werk van Indy Phillips schoot de middenvelder net voorlangs.

Phillips redt de eer
Twintig minuten voor het einde was ook Michal Kolodziejski, die voor het eerst sinds zijn terugkeer bij United weer in de basis begon, gevaarlijk. De doelman van EGS’20 kon nog net voorkomen dat de Poolse all-time topscorer wat terugdeed namens United, maar even later werd de goalie alsnog gepasseerd. Na een goede actie legde Simon ter Braak de bal prima klaar voor Phillips, die bal met zijn linkerbeen vervolgens in de verre hoek schoot: 4-1. Dat doelpunt was een verdiende beloning voor United, dat in de tweede helft in ieder geval de rug rechtte na de zwakke eerste helft. In de laatste tien minuten werd United echter weer teruggedrongen door EGS’20, dat uiteindelijk nog twee keer scoorde en de eindstand zo op 6-1 bepaalde.