Facebook Toestaan Niet toestaan

SV United boekt in Ysselsteyn tweede overwinning

25 oktober 2021 18:45

SV United heeft zondagmiddag weer eens drie punten gepakt. De ploeg uit Meerlo en Wanssum boekte op bezoek bij Ysselsteyn een minimale zege dankzij een doelpunt van invaller Rik van de Pasch en klimt zo naar de zevende plaats in de derde klasse D: 0-1.

Op sportpark De Vlies begon United sterk, maar na vier minuten gaf het een penalty cadeau na een overtreding van Daniel Coenders. De jarige United-doelman Bas Rademacher zag de bal vanaf elf meter echter naast zijn doel geschoten worden en zo kwamen de bezoekers goed weg. Ook na die strafschop had United het betere van het spel in Ysselsteyn, waar Mike Linders de eerste grote kans kreeg. Linders leek de 0-1 voor het inkoppen te hebben na een afgemeten voorzet van Michal Kolodziejski, maar de pijlsnelle aanvaller kopte over. Tien minuten later was Linders opnieuw betrokken bij een gevaarlijke aanval, die net niet kon worden afgerond door Burak Tastan.

Kunst- en vliegwerk
Hoewel United de bovenliggende partij was, mocht het van geluk spreken dat het voor rust niet tegen een tegendoelpunt aanliep. Rademacher hield de ploeg van trainer Fenne Smits op de been met een aantal goede reddingen, maar op slag van rust werd de doelman toch gepasseerd. Linksback Perry Phillips zorgde er met een cruciale redding op de doellijn echter voor dat United de eerste helft overleefde zonder tegentreffer.

Gouden wissel
In de rust werd Van de Pasch binnen de lijnen gebracht door Smits, die geen spijt zou krijgen van die wissel. De aanvaller kopte United in de tweede helft na vijf minuten namelijk op voorsprong uit een corner van Linders. In de fase na die openingstreffer kreeg de uitploeg nog verschillende goede kansen om de marge te verdubbelen, onder meer via Kolodziejski. United vergat de wedstrijd echter te beslissen, waardoor het tot het laatste moment spannend bleef. Ysselsteyn kreeg zelfs nog de nodige kansen op de gelijkmaker, maar mede dankzij doelman Rademacher hield United de nul en kon het voor de tweede keer dit seizoen drie punten bijschrijven.

Door de zege in Ysselsteyn neemt United afstand van de onderste posities op de ranglijst en klimt het naar de zevende plaats. Met zeven punten uit vijf wedstijden is United momenteel de nummer zeven van de derde klasse D. Naast het eerste elftal kwam alleen SV United 5 zondag nog in actie. Op sportpark De Meulebèèk won het vijfde elftal met 2-1 van Sporting S.T. 4.