Facebook Toestaan Niet toestaan

SV United in eigen huis onderuit tegen Melderslo

11 april 2022 20:45

SV United heeft zondagmiddag niet kunnen stunten tegen SV Melderslo. De nummer twee van de derde klasse D was op sportpark De Meulebèèk te sterk voor United, dat niet wist te scoren: 0-2.

In de openingsfase van de wedstrijd keken beide ploegen de kat enigszins uit de boom en werden er niet echt serieuze kansen gecreëerd. Toen dat na ruim een kwartier spelen wel het geval was, lag de bal ook direct in het doel. Na een goedlopende aanval van Melderslo over de linkerkant van het veld kon een aanvaller van binnen de zestien meter vrij uithalen en dat schot was United-doelman Bas Rademacher te machtig.

Vervolgens bleef het lange tijd 0-1 en vielen er weer nauwelijks uitgespeelde kansen te noteren. In de laatste fase voor rust drong United wel wat meer aan en werd het gevaarlijk via Michal Kolodziejski en Jelle Kleeven. De doelman van Melderslo kon echter niet serieus getest worden door United, dat zo met een minimale achterstand de kleedkamer opzocht. Het eerste kwartier na rust zette de thuisploeg door en wankelde Melderslo even, maar United slaagde er niet in om echt door te drukken, waardoor het vooral bij blaffen zonder te bijten bleef.

Melderslo kon dat eerste kwartier na de onderbreking zo dus overleven, waarna het zelf weer gevaarlijker wist te worden. De eerste serieuze waarschuwing kwam in de zeventigste minuut. Een grote kans werd door Melderslo nog om zeep geholpen, maar een minuut later incasseerde United alsnog het tweede tegendoelpunt. De linksbuiten van Melderslo kwam goed naar binnen en schoot de bal vervolgens fraai en onhoudbaar via de lat in de verre bovenhoek. Na dat doelpunt was het verzet van United definitief gebroken en zat een serieus slotoffensief er niet meer in. Omdat Melderslo daarna nog een bijna niet te missen kans onbenut liet, bleef het bij 0-2.