Facebook Toestaan Niet toestaan

Tien man SV United verliezen op bezoek bij koploper Boekel Sport

19 april 2022 20:45

SV United heeft op tweede paasdag met ruime cijfers verloren van Boekel Sport. Na een dubieuze rode kaart in de eerste helft werden er op bezoek bij de koploper van de derde klasse D in het tweede bedrijf vier tegendoelpunten geïncasseerd: 4-0.

Op voorhand wist United al dat het voor een flinke uitdaging stond tegen de koploper. In de eerste helft slaagde de ploeg van trainer Fenne Smits er in om Boekel Sport van het scoren te houden, mede doordat een doelpunt in de twintigste minuut werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vlak voor rust was het vooral aan doelman Bas Rademacher te danken dat United de kleedkamker met een gelijke stand op kon zoeken.

Ondanks die gelijke stand was er weinig reden tot optimisme bij United, aangezien de scheidsrechter tien minuten voor rust een rode kaart gaf aan Daniel Coenders. Na een iets te korte terugspeelbal op Rademacher blies de arbiter op zijn fluit na een vermeende overtreding van de verdediger. Hoewel Rademacher de bal op dat moment al bijna aan de voet had, zag de scheidsrechter in dat lichte contact het neerhalen van een doorgebroken speler, tot onbegrip van de bezoekers.

Na die arbitrale dwaling moest United zich in het restant van de wedstrijd beperken tot tegenhouden en kwam het er zelf niet meer uit. Boekel Sport, dat ook tegen tien man voetballend weinig liet zien, profiteerde optimaal van de rode kaart door zes minuten na rust de score te openen. Vanaf dat moment was de schade beperken het enige wat United kon doen, maar daar slaagde het niet in. Nadat de 2-0 en 3-0 ongeveer twintig minuten voor tijd kort achter elkaar vielen, bepaalde de thuisploeg de eindstand in de negentigste minuut op 4-0.