Smits stopt na dit seizoen als hoofdtrainer van SV United -

Smits stopt na dit seizoen als hoofdtrainer van SV United

19 oktober 2022 16:30


Fenne Smits is bezig aan zijn laatste seizoen op sportpark De Meulebèèk. De hoofdtrainer van het eerste elftal heeft ervoor gekozen om na dit seizoen afscheid te nemen van SV United en de club na zes jaar te verlaten.

Daarmee komt er na het huidige seizoen een einde aan het succesvolle avontuur van Smits in Wanssum, waar hij in drie seizoenen tijd vanuit de vijfde klasse promoveerde tot de derde klasse. In zijn eerste seizoen bij United werd er een periodetitel gepakt, maar liep de ploeg van Smits in de nacompetitie promotie mis. Een jaar later volgde de promotie naar de vierde klasse alsnog toen United zich op bezoek bij Resia kroonde tot kampioen in de vijfde klasse. Dat jaar werd United tevens verkozen tot Sportploeg van het jaar van de gemeente Venray. In het derde jaar onder Smits promoveerde United in het door corona eerder afgebroken seizoen direct opnieuw. Na een jaar zonder gespeelde amateurcompetities vanwege corona handhaafde United zich vorig seizoen in de derde klasse.

‘Voelt als het juiste moment’
Momenteel is Smits bezig aan zijn zesde seizoen bij United, maar de oefenmeester weet nu dus al dat het ook zijn laatste seizoen op sportpark De Meulebèèk zal zijn. “Het is een moeilijke beslissing omdat ik hier zo veel mooie momenten heb meegemaakt. Dat doet me veel, maar toch voelt het nu als het goede moment om afscheid te nemen van United", vertelt Smits. “Het was en is nog steeds een geweldig mooie reis met veel bijzondere momenten die we als groep samen hebben meegemaakt. Daar gaan we dit seizoen nog meer mooie momenten aan toevoegen en daar kijk ik heel erg naar uit. Ik denk dat ik dan na dit jaar iets moois kan achterlaten.”

Op zoek naar nieuwe uitdaging
Smits heeft nog geen nieuwe club en weet ook nog niet of hij volgend seizoen ergens voor de groep staat. “Dat ga ik rustig bekijken, maar door nu deze keuze te maken heeft United in ieder geval ruim de tijd om een goede opvolger te vinden. Dat vond ik erg belangrijk”, aldus Smits, die dankbaar is voor zijn periode in Wanssum. “Ik ben nog lang niet weg, dus het is eigenlijk te vroeg om mensen te bedanken, maar ik ben iedereen binnen en rondom de club natuurlijk enorm dankbaar voor alle fantastische jaren. Ik ga er alles aan doen om mijn tijd bij United dit seizoen mooi af te sluiten met de jongens.”

Succesvolle samenwerking
Naast Smits is ook United dankbaar voor de samenwerking, zo vertelt interim-voorzitter Herman Rutten. “Fenne speelde een belangrijke rol binnen de club en wist naast de voetbaltechnische invulling ook te inspireren en te verbinden. Als SV United betreuren we het besluit van Fenne dan ook, maar natuurlijk respecteren we zijn keuze. We zijn hem vooral heel erg dankbaar voor de bijdrage die hij de afgelopen jaren heeft geleverd aan de ontwikkeling van de selectie en de hele club. Ik denk dat we aan het einde van dit seizoen kunnen terugblikken op een uiterst succesvolle samenwerking.”

SV United zal de komende periode op zoek gaan naar een opvolger van Smits. Geïnteresseerde trainers kunnen hun CV en motivatie mailen naar hermanrutten@live.nl.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!