Facebook Toestaan Niet toestaan

Philipsen bezorgt SV United in slotfase gelijkspel tegen Ysselsteyn

14 november 2022 17:45

SV United is zondagmiddag niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen SV Ysselsteyn. De ploeg van trainer Fenne Smits had in een matig duel het betere van het spel, maar mocht na een achterstand nog blij zijn met een punt. Tuur Philipsen maakte vlak voor tijd nog gelijk: 2-2.

Op sportpark De Meulebeek ging United op jacht naar de derde overwinning op rij. Na de zeges op Hapse Boys (1-0) en Constantia (0-2) trof het met Ysselsteyn een directe concurrent gezien de ranglijst. Een mooi affiche dus op papier, maar beide ploegen maakten er voor rust geen spektakelstuk van. Serieuze kansen werden er nauwelijks gecreëerd. United-doelman Rik Wijers moest in de eerste helft één keer serieus optreden met een fraaie redding op een afstandsschot, terwijl zijn collega-goalie aan de andere kant Michal Kolodziejski van het scoren hield.

Verdiende voorsprong
Voor de onderbreking vielen er dus weinig uitgespeelde kansen te creëren, maar in het tweede bedrijf zette United serieus aan. Nadat Ysselsteyn al eens een bal van de doellijn haalde en Sven Lensen op de keeper stuitte, was het in de 54ste minuut raak. De in de rust ingevallen Roel Jacobs opende de score van dichtbij nadat de bal uit een corner bleef hangen voor het doel van Ysselsteyn. United kwam zo verdiend op voorsprong.

United geeft het weg
In de fase na het openingsdoelpunt kreeg United via Kolodziejski de uitgelezen kans om de marge te verdubbelen en de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken. De Poolse aanvaller schoot van binnen de zestien rakelings naast de kruising. De thuisploeg verzuimde het om verder uit te lopen en daar kreeg het in de 73ste minuut de rekening voor gepresenteerd. Na een voorzet vanaf de rechterkant schoot een Ysselsteyn-aanvaller bij de tweede paal de gelijkmaker binnen. Tien minuten later gaf United zelfs een tweede tegendoelpunt weg en kwam het op achterstand.

Philipsen redt punt
Terwijl er voor de gelijkmaker niks aan de hand leek moest United dus weer vol aan de bak om in ieder geval nog een punt in Wanssum te houden. Daniel Coenders kreeg vijf minuten voor tijd een gigantische kans, maar kreeg zijn voet niet goed achter de bal, waardoor de invaller naast schoot. In de 88ste minuut werd de over de hele wedstrijd genomen verdiende gelijkmaker alsnog gemaakt. Philipsen kreeg de bal uit een voorzet vanaf de rechterkant voor zijn voeten en bezorgde United met een beheerst schot alsnog een punt.