Facebook Toestaan Niet toestaan

SV United geeft doelpunten weg en verliest bij Excellent

21 november 2022 15:30

SV United heeft zondagmiddag met ruime cijfers verloren van Excellent. Op bezoek bij de formatie uit Oploo keek United na een zwakke eerste helft tegen een 4-1 achterstand aan en dat kon ondanks een betere tweede helft niet meer worden rechtgezet: 5-2.

Op sportpark Het Domein ging het al snel mis voor United, dat aanvankelijk helemaal niet slecht aan het duel begon, maar na zestien minuten wel tegen een achterstand aankeek. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied vloog binnen achter doelman Rik Wijers. Excellent kwam zo ietwat tegen de verhoudingen in op voorsprong en daarna gaf United de doelpunten wel erg makkelijk weg. In de 23ste minuut kon er binnen de zestien vrij worden uitgehaald, waardoor Wijers opnieuw kansloos was. De goalie had daarna een knappe redding in huis, maar kon vijf minuten voor tijd niet voorkomen dat Excellent er zelfs 3-0 van maakte.

Eén minuut na het derde doelpunt toonde United een teken van leven en deed het ook direct wat terug. Aanvoerder Joris Peelen liep de bal bij de tweede paal binnen uit een perfect aangesneden vrije trap van Sven Lensen. Ondanks die treffer zocht United toch in mineur de kleedkamer op, want op slag van rust werd de marge opnieuw drie. Wijers had opnieuw geen kans op een schot van afstand: 4-1.

United wist dus dat het in het tweede bedrijf uit een ander vaatje moest tappen om er nog iets van te maken. Dat lukte in eerste instantie heel aardig, want in de 50ste minuut scoorde de ploeg van trainer Fenne Smits opnieuw. Dit keer waren de rollen omgedraaid en werd Lensen met een uitstekende voorzet bediend door Peelen, waarna de middenvelder prima raak kopte. In het restant van het duel mistte United echter de aanvallende stootkracht om serieus terug in de wedstrijd te komen. Excellent beperkte zich tot tegenhouden, maar kwam in de slotfase wél tot scoren. De bal ging na een overtreding van Mathijs ter Woord buiten het strafschopgebied toch op de stip, waarna de thuisploeg de eindstand vanaf elf meter op 5-2 bepaalde.