Facebook Toestaan Niet toestaan

Coenders kopt SV United naar gelijkspel bij koploper VV Handel

5 december 2022 17:00

SV United heeft zondagmiddag knap gelijkgespeeld tegen VV Handel. Op bezoek bij de koploper van de derde klasse D kwam United op voorsprong via een rake kopbal van Daniel Coenders, waarna het een punt wist mee te nemen naar Wanssum: 1-1.

Op voorhand wist United dat het een lastige middag ging worden tegen Handel, dat pas één wedstrijd verloor dit seizoen.  In de regionale media werd 'middenmoter' United dan ook bestempeld als een ploeg die geen probleem mocht zijn voor de koploper, maar de bezoekers begonnen goed en legden met een sterke eerste helft de basis voor een gelijkspel. Beide ploegen waren in het eerste gedeelte gevaarlijk, United vooral via Michal Kolodziejski. Na 24 minuten kreeg Handel dé kans op 1-0 nadat United-doelman Rik Wijers een aanvaller in de zestien naar de grond werkte. Gelukkig voor United werd de strafschop die daarop volgde tegen de paal geschoten.

Coenders opent de score
In die situatie ontsnapte United dus aan een achterstand, maar in het restant van de eerste helft waren de beste kansen voor de bezoekers, die fel speelden en Handel voortdurend opjaagden. Twee minuten voor rust leidde dat tot een grote kans voor Mike Linders. De snelle aanvaller leek op weg naar de 0-1, maar stuitte van dichtbij op de doelman van Handel. Uit de hoekschop die daarop volgde, was het wél raak voor United.  Sven Lensen zette de bal na een korte variant goed voor, waarna Coenders de openingstreffer perfect tegendraads binnen wist te koppen. De centrale verdediger maakte zo zijn eerste doelpunt in het eerste elftal van United en bepaalde daarmee ook direct de ruststand op 0-1.

Handel toch langszij
Nadat United vlak voor rust nog een strafschop werd ontnomen na een tackle op Linders, moesten de bezoekers er in het tweede bedrijf alles aan doen om de voorsprong te verdedigen. Mede dankzij een belangrijke ingreep op de doellijn van Coenders en een aantal goede reddingen van doelman Wijers slaagde United daar lange tijd in. Terwijl het in het tweede bedrijf zelf vooral loerde op de counter met de snelheid van Linders en Tuur Philipsen, mistte Handel een aantal opgelegde kansen. In de 77ste minuut was het echter toch raak voor de koploper, die langszij kwam uit een voorzet vanaf de rechterkant die bij de tweede paal kon worden binnengeschoten.

Strijdlustig United
Met nog een klein kwartier te gaan leek een gelijkspel het maximaal haalbare voor United, dat met man en macht vocht voor een punt. In de omschakeling kreeg het zelfs nog een aantal mogelijkheden om de volle buit te pakken, maar een tweede doelpunt zat er niet meer in. Dankzij goed verdedigend werk slaagde de ploeg uit Meerlo en Wanssum er in ieder geval wel in om geen doelpunten meer weg te geven en dus nam het een punt mee naar huis.