Facebook Toestaan Niet toestaan

SV United lijdt onnodige nederlaag tegen Excellent

17 april 2023 17:30

SV United heeft zondagmiddag in eigen huis genoegen moeten nemen met een nederlaag tegen Excellent. De ploeg van trainer Fenne Smits kwam via Michal Kolodziejski en Indy Phillips tot twee keer toe op voorsprong, maar stond na negentig minuten toch met lege handen: 2-3.

Het duel op sportpark de Meulebèèk begon goed voor United, dat al na tien minuten op voorsprong kwam. Sven Lensen versierde een strafschop toen de doelman van Excellent wild zijn doel uitkwam en die strafschop leverde vervolgens de openingstreffer op. Kolodziejski stuitte vanaf efl meter nog op de keeper, maar was daarna als eerste bij de bal om alsnog voor de 1-0 te tekenen.

Excellent langszij
Ondanks die voorsprong had United het zeker niet makkelijk met Excellent, de nummer vier van de ranglijst in de derde klasse D. Nadat de thuisploeg een aantal hachelijke situaties overleefde, incasseerde het in de 38ste minuut op ongelukkige wijze de gelijkmaker. Een vrije trap van grote afstand leek een prooi voor doelman Rik Wijers, maar de doelman kon de bal niet klemmen en dat leverde in de rebound de 1-1 op.

Phillips flikt het weer
Diezelfde Wijers was kort na rust wel bij de les toen Excellent het van grote afstand probeerde en aan de andere kant van het veld schoot Kolodziejski net naast. Na exact een uur spelen lag de bal voor de tweede keer in het netje voor United, dat via goalgetter Phillips weer op voorsprong kwam. Slechts twee minuten nadat hij als invaller binnen de lijnen kwam, zette Phillips een combinatie op met Kolodziejski, waarna hij de bal vanaf de rand van het strafschopgebied met buitenkant rechts op fraaie wijze in de bovenhoek werkte.

United geeft voorsprong weer weg
Na die heerlijke treffer van Phillips ging het opnieuw mis voor United, dat niet voor het eerst een onterechte vrije trap op een gevaarlijke positie tegen kreeg van de abominabel fluitende scheidsrechter. Die arbitrale dwaling leidde de tweede gelijkmaker van de middag in, want de vrije trap die daarop volgde, was doelman Wijers te machtig: 2-2. Zo kon United slechts vier minuten genieten van het doelpunt van Phillips, die in de 72ste minuut akelig dicht bij een nieuwe treffer was. Dit keer trof de spits echter de paal, waarna Kolodziejski in de rebound van dichtbij op de doelman van Excellent stuitte.

United weerde zich dus kranig tegen de subtopper uit Oploo en verdiende ook een gelijkspel, maar in de 83ste minuut kwam de ploeg van Smits zichzelf toch nog tegen. Na kinderlijk balverlies in de opbouw van Simon ter Braak stond een aanvaller van Excellent zomaar alleen voor doelman Wijers, die niet veel meer kon doen dan een overtreding maken. Uit de strafschop die daarop volgde, besliste Excellent de wedstrijd in Brabants voordeel.

Spanning onderin
Door de nederlaag van zondag blijft United steken op 24 punten uit 19 wedstrijden. Met nog drie duels te gaan staat de ploeg uit Meerlo en Wanssum drie punten boven de streep van nacompetitie. De komende weken sluit United de competitie af met de belangrijke wedstrijden tegen achtereenvolgens Vianen Vooruit (uit), Handel (thuis) en Bruheze (uit).