Facebook Toestaan Niet toestaan

Trainer Smits zwaait af bij SV United met handhaving in derde klasse

22 mei 2023 22:45

SV United heeft zondagmiddag handhaving in de derde klasse veiliggesteld. In de laatste wedstrijd van trainer Fenne Smits en all-time clubtopscorer Michal Kolodziejski werd er welleswaar met 2-1 verloren van V.V. Bruheze, maar ook dat was genoeg voor lijfsbehoud.

Op bezoek bij nummer twee Bruheze, dat nog kans had om kampioen te worden, begon United goed. De eerste kans was nog voor Bruheze, maar United-doelman Rik Wijers had een goede redding met zijn voet in huis. Vervolgens waren het de bezoekers die in de zesde minuut op voorsprong kwamen via Tuur Philipsen. De aanvaller werkte de bal bij de tweede paal binnen uit een perfect aangesneden vrije trap van aanvoerder Joris Peelen. Kort daarna moest Tom Theeuwen, die tevens zijn laatste wedstrijd in het eerste elftal speelde, met een goede sliding voorkomen dat Bruheze snel op gelijke hoogte kwam. Een paar minuten later was United weer dichtbij via Sven Lensen, maar hij kopte naast uit een corner.

Van voorsprong naar snelle achterstand
Na een klein kwartier voetbal ging het in een tijdsbestek van drie minuten compleet mis voor United. Uit een goede voorzet vanaf de linkerkand werd er op doel gekopt. Doelman Wijers kon daarbij nog redding brengen, maar in de rebound was het alsnog raak voor de thuisploeg, die een minuut later een strafschop kreeg. Terwijl Theeuwen een gevaarlijke aanval al onschadelijk had gemaakt werd een Helmondse aanvaller nog naar de grond gewerkt door de uitkomende Wijers, waarna Bruheze vanaf elf meter op voorsprong kwam.

Handhaving niet meer in gevaar
Daarmee zorgde de thuisploeg ook direct voor de ruststand, want in het restant van het eerste bedrijf gebeurde er niet veel noemenswaardigs. Na de onderbreking was dat wel het geval met twee gigantische kansen voor Sven Lensen en een aantal uitstekende reddingen van Wijers. Gescoord werd er echter niet meer en dat was voor United ook niet meer nodig in de jacht op handhaving. Directe concurrent Ysselsteyn wist welleswaar te winnen van Hapse Boys, maar liep slechts drie doelpunten in op United, dat Ysselsteyn daardoor nog altijd vijf doelpunten voorbleef en op doelsaldo net aan de goede kant van de streep eindigde.

Afscheid in stijl
En dus sloot United het seizoen af met lijfsbehoud in het laatste jaar van trainer Smits. De oefenmeester neemt na zes seizoenen, twee periodetitels, één kampioenschap en twee promoties afscheid van de club met handhaving in de derde klasse.  Ook de Poolse aanvaller Kolodziejski, all-time clubtopscorer met 120 doelpunten voor United, verlaat de club, terwijl dus ook Theeuwen definitief stopt bij het eerste elftal. Daarnaast stopt Dirk Deenen met voetballen. Ook hij speelde zondag als invaller zijn laatste wedstrijd voor SV United, dat ook afscheid neemt van assistent-trainer Reinold Wiedemeijer.