Facebook Toestaan Niet toestaan

SV United houdt VV Handel op gelijkspel

18 oktober 2021 19:00

SV United heeft zondagmiddag gelijkgespeeld tegen VV Handel. De ploeg van trainer Fenne Smits schoot uit de startblokken via een snel doelpunt van Michal Kolodziejski, maar kwam uiteindelijk toch niet verder dan één punt: 1-1.

Op sportpark De Meulebèèk begon United sterk aan de vierde competitiewedstrijd van het seizoen. Na een aanval over de rechterkant kwam de bal via Tuur Philipsen terecht bij Kolodziejski, die in de zestien zijn lichaam goed gebruikte. De Poolse aanvaller draaide naar zijn befaamde linkerbeen en schoot de bal vervolgens op fraaie wijze in de kruising. Kolodziejski bezorgde United daarmee een droomstart, maar lang kon de thuisploeg daar niet van genieten. Vijf minuten na de openingstreffer kwam VV Handel namelijk langszij met een schot vanaf links in de verre hoek.

Na die gelijkmaker van de bezoekers bleven grote kansen lange tijd uit aan beide kanten van het veld. Alleen vlak voor rust moest United-doelman Bas Rademacher een keer echt handelend optreden, waarmee hij ervoor zorgde dat zijn ploeg met een gelijke stand de kleedkamer opzocht. In het tweede bedrijf bleven United en Handel aan elkaar gewaagd en ging het spel op en neer. Echte uitgespeelde kansen werden er ook na rust weinig gecreëerd, maar het bleef wel tot de laatste minuut spannend.

In het laatste kwartier waren beide ploegen nog dicht bij een doelpunt. United dacht via Kolodziejski en nieuwkomer Burak Tastan, die zijn officiële debuut maakte, te kunnen gaan scoren, maar na een scrimmage liep het net goed af voor Handel. De bezoekers werden in de slotfase ook nog een aantal keer gevaarlijk. Rademacher hield het United-doel in de tweede helft echter schoon en stond geen tweede tegentreffer meer toe. Daardoor bleef het in Wanssum bij 1-1.