Facebook Toestaan Niet toestaan

SV United komt niet verder dan nipt verlies tegen EGS’20

28 maart 2022 21:15

SV United is zondagmiddag tegen EGS’20 niet verder gekomen dan een minimale nederlaag. Op sportpark De Meulebèèk mocht de ploeg van trainer Fenne Smits na een snelle achterstand tot aan het laatste fluitsignaal hopen op een gelijkmaker, maar die viel uiteindelijk niet: 0-1.

Tegen concurrent EGS’20 trad United aan zonder sterkhouder Indy Phillips. De aanvaller scheurde donderdag op de afsluitende training zijn achillespees af en staat minimaal negen maanden aan de kant. De komende tijd moet United het dus zien te doen zonder Phillips, die zijn ploeg vanaf de zijkant razendsnel op achterstand zag komen. Na slechts drie minuten lag de bal al in het doel van keeper Bas Rademacher, die kansloos was toen EGS’20 de score op ietwat gelukkige wijze opende met een van richting veranderd schot vanaf randje zestien.

Weinig spektakel
Na die openingstreffer gebeurde er een tijdje weinig noemenswaardigs. In de 31ste minuut kreeg EGS’20 uit het niets de uitgelezen kans om de marge te verdubbelen, nadat de scheidsrechter naar de strafschopstip wees vanwege hands van Daniel Coenders. Doelman Rademacher hield United echter op de been door de penalty te stoppen. In het restant van de eerste helft hoefde de goalie niet meer echt in actie te komen, net als zijn collega-doelman aan de andere kant van het veld. United slaagde er namelijk nauwelijks in om echt gevaarlijk te worden. De thuisploeg was een aantal keer dreigend, maar de scherpte in de laatste fase ontbrak om op gelijke hoogte te komen.

United tevergeefs op jacht naar gelijkmaker
Ook na de onderbreking bleef het spelbeeld onveranderd. United ging op zoek naar de gelijkmaker, terwijl EGS’20 vooral de voorsprong verdedigde. Toch was de eerste echte kans van het tweede bedrijf voor de bezoekers, maar opnieuw had Rademacher een belangrijke redding in huis. In de slotfase ging United nog nadrukkelijker jagen op een punt, dat misschien ook wel verdiend was geweest gezien de tweede helft. Ook een slotoffensief van de ploeg uit Meerlo en Wanssum leverde echter geen gelijkmaker op. Vlak voor tijd was notabene centrale verdediger Coenders nog het dichtst bij een doelpunt, dat uiteindelijk aan beide kanten niet meer zou vallen.