Facebook Toestaan Niet toestaan

SV United zeker van handhaving na zege in Haps

29 mei 2022 17:15

SV United speelt ook volgend seizoen in de derde klasse. De ploeg van trainer Fenne Smits stelde zondagmiddag handhaving veilig door directe concurrent Hapse Boys te verslaan. Bram Lookman schoot United met het enige doelpunt naar lijfsbehoud: 0-1.

Op voorhand wist United al dat handhaving dichtbij was. Na de 1-3 overwinning op bezoek bij Vitesse'08 van twee weken eerder en het gelijkspel van Hapse Boys tegen EGS'20 van vorige week had de ploeg uit Meerlo en Wanssum aan één punt genoeg om zeker te zijn van een langer verblijf in de derde klasse.

Lookman zorgt voor enige doelpunt
In Haps ging United op jacht naar in ieder geval dat ene punt en na twintig minuten zette het al een grote stap. Nadat beide ploegen al een aantal keer gevaarlijk voor het vijandelijke doel op waren gedoken schoot Lookman overtuigend raak uit een voorzet van Tuur Philipsen. De aanvoerder zette United daarmee verdiend op voorsprong. Hoewel United het betere van het spel had in de eerste helft kreeg ook Hapse Boys voor rust nog een aantal serieuze kansen, maar daar sprong het onzorgvuldig mee om.

Na de onderbreking kwam United veel minder aan voetballen toe en liet het zich bij vlagen zelfs terugdringen door Hapse Boys, dat opnieuw een aantal keer erg gevaarlijk werd. Doelman Bas Rademacher hield zijn doel echter schoon, mede doordat Haps ook nu de kansen zelf om zeep hielp. In de laatste twintig minuten werd United zelf weer wat gevaarlijk, al was dat meestal wel vanuit de omschakeling. Zo schoot invaller Mike Linders in het zijnet en dacht Burak Tastan van grote afstand de 0-2 binnen te schieten, maar scoren deed United niet meer, net als Hapse Boys.

Zeker van lijfsbehoud
Dankzij de minimale overwinning in Haps stijgt United naar de achtste plaats op de ranglijst in de derde klasse D. Volgende week zondag speelt United in eigen huis de laatste wedstrijd tegen Excellent. Bij puntverlies tegen Excellent, de nummer vijf van de ranglijst, kan United nog worden ingehaald door Vitesse'08 en Rood Wit. In dat geval zou United nog naar de tiende plaats kunnen zakken, maar ook die positie betekent directe handhaving. En dus is SV United zeker van lijfsbehoud in de derde klasse.