Facebook Toestaan Niet toestaan

SV United laat niets heel van Ysselsteyn bij langverwachte rentree Phillips

3 april 2023 19:30

SV United heeft zondagmiddag flink uitgehaald op bezoek bij Ysselsteyn. Na een halfuur stond het al 0-4 en mede dankzij in totaal vier doelpunten van Michal Kolodziejski en een treffer van Indy Phillips scoorde de ploeg van trainer Fenne Smits maar liefst zeven keer: 2-7.

De belangen waren zondag groot, aangezien Ysselsteyn met een tiende plaats op de ranglijst in de gevarenzone stond. Het verschil met United, dat net boven de streep staat, was slechts één punt. Op papier hadden Ysselsteyn en United dus aan elkaar gewaagd moeten zijn, maar daar was geen enkel moment sprake van. United schoot uit de startblokken en overklaste de thuisploeg volledig in het eerste halfuur. Al na twee minuten opende de ploeg uit Meerlo en Wanssum de score via Kolodziejski, die vanaf rechts naar binnen kapte en met zijn befaamde linkervoet voor de openingstreffer zorgde.

United beslist duel al voor rust
Twintig minuten later stond Kolodziejski ook aan de basis van het tweede United-doelpunt. De Poolse all-time topscorer bezorgde de bal bij Stef van Berlo en de rechtdback bediende Sven Lensen vervolgens met een voorzet vanaf de achterlijn. Lensen tikte de bal bij de eerste paal binnen en rondde zo een prima aanval van United af. Zeven minuten na dat doelpunt waren de rollen omgedraaid en had Lensen een heerlijk steekballetje met buitenkant rechts in huis, waarna Kolodziejski de doelman van Ysselsteyn omspeelde en de 0-3 op het scorebord zette. Alsof dat nog niet genoeg was, kwam United een minuut later op 0-4 nadat een Ysselsteyn-verdediger de bal uit een vrije trap van Tom Theeuwen in het eigen doel kopte.

United kende dus geen genade in het eerste halfuur en besliste de wedstrijd al snel. Het enige dat de ploeg van trainer Smits zichzelf kon verwijten was dat er voor rust nog geen vijfde doelpunt werd gemaakt én dat er een onnodig tegendoelpunt werd weggegeven. Na balverlies van Simon ter Braak zag de scheidsrechter een overtreding in een sliding op de bal van Theeuwen. De vrije trap die daarop volgde, was United-doelman Rik Wijers te machtig. Buiten die vrije trap beperkte Ysselsteyn zich in de eerste helft vooral tot het maken van overtredingen, waar het na de onderbreking vrolijk mee doorging.

Kolodziejski op schot
Met een stand van 1-4 begonnen Ysselsteyn en United aan het tweede bedrijf, waarin Kolodziejski na twintig minuten spelen zijn hattrick te pakken had. Tuur Philipsen bracht de bal met een behendig stiftje over de doelman van Ysselsteyn voor het doel en nadat invaller Koen Peelen net niet kon binnenkoppen, rostte Kolodziejski met zijn rechtervoet de bal vol overtuiging tegen de touwen. Vervolgens bleef het lang 1-5, totdat Ysselsteyn opnieuw trefzeker was uit een vrije trap. Vlak voor tijd zorgde Kolodziejski met zijn vierde doelpunt van de middag voor de eindstand van 2-7. Kort daarvoor werd de 2-6 en tevens meest bijzondere treffer van de middag gemaakt.

Droomrentree Phillips
Ruim tien minuten voor tijd kreeg de masterclass van United namelijk nog wat meer glans dankzij de langverwachte rentree van Phillips. De spits die ruim een jaar aan de kant stond met een blessure maakte eindelijk weer zijn eerste minuten in het eerste elftal en ging direct op zoek naar een doelpunt. Eerst stond de paal een fraai doelpunt van afstand nog in de weg, maar ruim vijf minuten na zijn invalbeurt lag de bal alsnog in het netje. Phillips draaide in het strafschopgebied op karakteristieke wijze weg bij zijn tegenstander en schoot de frustratie van een jaar blessureleed vervolgens van zich af met zijn 74ste officiële doelpunt in het eerste elftal van United.

Belangrijke zege
Dankzij de royale overwinning van United op directe concurrent Ysselsteyn staat het nu vier punten boven de streep op een achtste plaats in de derde klasse D. Nummer negen Hapse Boys heeft drie punten minder, maar nog wel een wedstrijd tegoed. Ysselsteyn blijft steken op de tiende positie op vier punten van United.