Facebook Toestaan Niet toestaan

SV United start competitie met onnodige nederlaag in Maasbree

25 september 2023 17:45

SV United heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen zondag nipt verloren. Op bezoek bij M.V.C.'19 speelde de ploeg van trainer Kevin Koolhof een goede eerste helft, maar vergat het de wedstrijd al voor rust te beslissen. In de tweede helft gaf United de voorsprong uit handen: 2-1.

Op sportpark De Driesprong in Maasbree begon United goed. Bij het competitiedebuut van Koolhof als trainer leek het in het eerste bedrijf een mooie middag te gaan worden voor United, dat al direct in de eerste minuut gevaarlijk werd. Bram Lookman kreeg in de zestien een duw in de rug en claimde een strafschop, maar de scheidsrechter wilde daar niets van weten. Geen penalty voor United dus, maar in de achtste minuut kwam het wel al op voorsprong. Mike Linders stootte door via de rechterflank en bediende Koen Peelen, die de bal binnen kon tikken en voor de openingstreffer zorgde.

Kansen genoeg
In het restant van de eerste helft bleef United de wedstrijd als bovenliggende partij controleren. Doelman Bas Rademacher, die de afwezige Rik Wijers verving onder de lat, werd niet serieus getest, terwijl de doelman van M.V.C.'19 het aan de andere kant van het veld een stuk drukker had. De goalie moest in de 24ste minuut voorkomen dat Sven Lensen de marge verdubbelde met een goed schot en vijf minuten voor de onderbreking had hij een uitstekende redding in huis op een schot van Bram Lookman. Tussen die twee reddingen door kopte rechtsback Martijn van Ooijen vanuit kansrijke positie ook nog over.

United kreeg dus genoeg kansen om de wedstrijd al voor rust helemaal naar zich toe te trekken, maar de ploeg uit Meerlo en Wanssum ging slechts met een marge van één de rust in. In het tweede bedrijf kwamen de bezoekers een stuk minder goed voor de dag, al kregen ze in het eerste kwartier wel twee grote kansen. Doelpuntenmaker Peelen stuitte echter op de doelman, die later ook met een goede redding voorkwam dat Lensen de marge verdubbelde na een heerlijke solo vanuit het middenveld. In de rebound probeerde Lensen de bal nog voor te geven op Linders, maar die voorzet was net te hoog, waardoor ook de snelle rechtsbuiten van United er geen 2-0 van kon maken.

Deksel op de neus
Die tweede United-treffer zou er uiteindelijk ook niet komen. In het laatste halfuur liet United zich de kaas namelijk van het brood eten en leek het overal een stap te laat te komen. Dat leidde in de 68ste minuut tot de gelijkmaker van de thuisploeg. Met een zondagsschot van afstand dat via de binnenkant van de paal in de kruising belandde, werd Rademacher kansloos gelaten. Amper een minuut na die gelijkmaker kreeg Lensen aan de andere kant alweer een kopkans op de 1-2, maar een nieuwe voorsprong zat er niet meer in voor United, dat zelfs een tweede tegendoelpunt weggaf. In de 84ste minuut had Rademacher geen antwoord op een geplaatste kopbal uit een voorzet vanaf de rechterkant. Dat doelpunt kwam United ondanks een slotoffensief niet meer te boven en dus werd de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren.