Facebook Toestaan Niet toestaan

SV United strijdend ten onder tegen koploper VV Bruheze

16 oktober 2023 17:45

SV United heeft zondagmiddag geen resultaat kunnen boeken tegen VV Bruheze. Op sportpark De Meulebèèk kwam de ploeg van trainer Kevin Koolhof mede dankzij een weergaloos doelpunt van Indy Phillips drie keer tot scoren, maar ging het toch onderuit tegen de koploper uit Helmond: 3-4.

Op voorhand wist United, dat nog wacht op het eerste punt in de derde klasse C, dat het een lastige middag zou gaan worden tegen koploper Bruheze. De ploeg uit Meerlo en Wanssum weerde zich echter kranig en probeerde zelf zoveel mogelijk te voetballen. Het hoogtepunt van de wedstrijd werd al in de veertiende minuut verzorgd door Phillips. De spits zag de doelman van Bruheze voor zijn doel staan en schoot de bal vanaf de middencirkel op weergaloze wijze binnen. Daarmee schoot Phillips zijn ploeg weer naast Bruheze, dat na negen minuten al op voorsprong was gekomen via een schot vanaf de rand van de zestien.

Vier Helmondse doelpunten
United kon echter niet lang genieten van het fraaie doelpunt van Phillips, want drie minuten later stond Bruheze alweer op voorsprong. Verdediger Jeroen Reijnders voorkwam op de doellijn in eerste instantie nog een doelpunt, maar maakte daarbij volgens de scheidsrechter strafbaar hands en dat leverde een strafschop en een gele kaart op. Vanaf elf meter maakte Bruheze vervolgens geen fout en dus keek United opnieuw tegen een achterstand aan. Voor rust werd de achterstand op ongelukkige wijze zelfs nog groter. Nadat een vrije trap in de muur werd geschoten kon United-doelman Rik Wijers de bal niet klemmen, waarna een speler van Bruheze de bal in het lege doel kon schieten: 1-3.

In het tweede bedrijf moest United dus aan de bak en de opgave om een resultaat te boeken werd drie minuten na rust nog groter. Een zondagsschot van Bruheze belandde perfect achter doelman Wijers in het doel. Met een achterstand van drie doelpunten leek United verslagen, maar de ploeg van Koolhof bleef voetballen en knokte zich terug in de wedstrijd. Invaller Martijn van Ooijen gaf de thuisploeg weer hoop door na een uur spelen raak te koppen uit een perfect aangesneden vrije trap van Reijnders.

United geeft niet op
Na de 2-4 van Van Ooijen bleef United aanzetten en moest de thuisploeg het gevoel hebben gehad dat een gelijkspel er nog in zou zitten als de derde treffer snel werd gemaakt. Daar kreeg United ook grote kansen voor. Mike Linders kreeg de grootste mogelijkheid toen hij alleen op de doelman van Bruheze af kon, maar de aanvaler kwam niet verder dan een stiftje dat in de handen van de goalie eindigde. Van Ooijen slaagde er wel nog een keer in om diezelfde doelman te passeren. De paal voorkwam echter een tweede doelpunt van de verdediger.

Aan de andere kant van het veld was het niet de paal, maar doelman Wijers die doelpunten wist te voorkomen. Met twee uitstekende reddingen zorgde de keeper ervoor dat het bij vier tegendoelpunten bleef en dat United in de blessuretijd nog terug kon komen tot 3-4 via een eigen doelpunt van Bruheze. Dat doelpunt kwam echter te laat om daarna ook nog een gelijkmaker te forceren en dus kwam United na meer dan negentig minuten strijden niet verder dan een nipte nederlaag.