Facebook Toestaan Niet toestaan

SV United verliest in eigen huis van ONDO

6 november 2023 12:30

SV United heeft zondagmiddag in eigen huis met ruime cijfers verloren van ONDO. Op sportpark De Meulebèèk kwam de thuisploeg via Indy Phillips snel op voorsprong, maar ging het toch kopje onder: 2-6.

Na de 6-0 nederlaag op bezoek bij Excellent was United erop gebrand om een antwoord te geven en dat was in de openingsfase direct goed zichtbaar. De ploeg van trainer Kevin Koolhof schoot op het Wanssumse kunstgras uit de startblokken. Al in de negende minuut kwam de thuisploeg op voorsprong via Phillips. Na een voorzet vanaf de rechterkant van Mike Linders stond de spits op de juiste plek in de zestien om United op voorsprong te schieten.

Van voorsprong naar achterstand
Ondanks die snelle voorsprong ging het toch weer mis en keek United bij rust tegen een achterstand aan. Tien minuten na de openingstreffer van Phillips kreeg een diepgaande middenvelder van ONDO zomaar een vrije doortocht richting het doel van United. Doelman Rik Wijers raakte de bal van dichtbij nog wel aan, maar zag het leer langzaam over de doellijn rollen. De United-goalie was na een halfuur spelen opnieuw kansloos toen een voorzet vanaf rechts in de zestien eenvoudig werd binnengelopen. Wijers moest twee minuten later met een katachtige redding zelfs nog voorkomen dat het voor rust 1-3 werd.

Dramatisch begin van tweede helft
Ook in het tweede bedrijf moest de doelman alweer snel aan de bak, omdat United zich net als voor rust de kaas van het brood liet eten. Wijers redde nog knap toen een spits al in de eerste minuut van de tweede helft alleen op hem afkwam,  maar werd kort daarna opnieuw kansloos gelaten toen ONDO in de zestien vrij uit kon halen: 1-3. Alsof dat nog niet erg genoeg was voor United werd er drie minuten later opnieuw gescoord door de bezoekers. Uit een vrije trap op een mooie positie werd de bal om de muur en achter doelman Wijers gekruld.

Comeback blijft uit
Met een achterstand van drie doelpunten gaf United zich nog niet gewonnen. Nadat Phillips het al eens probeerde met een volley die goed werd gered door de doelman van ONDO, schoot de spits na ruim een uur spelen wel raak. Vanaf de rand van de zestien schoot hij de bal met rechts laag in de verre hoek. Dat doelpunt deed United zichtbaar goed en was het startsein van een betere fase van de thuisploeg. Die betere fase leverde echter geen serieuze comeback op, waarna United nog twee tegendoelpunten incasseerde en met een 2-6 nederlaag van het veld stapte.