Facebook Toestaan Niet toestaan

SV United weet weer wat winnen is na verdiende zege op Hegelsom

13 november 2023 19:15

SV United heeft zondagmiddag de eerste punten van het seizoen gepakt. De ploeg van trainer Kevin Koolhof kwam in eigen huis op achterstand tegen Hegelsom, maar knokte zich terug en boekte een verdiende overwinning: 3-1.

Zeven speelrondes duurde het voordat United het eerste resultaat boekte in de derde klasse C. In de eerste vier wedstrijden vergat United zichzelf te belonen, waarna het nog twee keer hard onderuit ging voordat zondag de eerste en bevrijdende drie punten werden binnengesleept. Ook tegen Hegelsom ging dat in eerste instantie niet zonder slag of stoot, want in de twaalfde minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Een diepgaande middenvelder kreeg de bal in het strafschop gebied voor zijn voeten en kon Hegelsom eenvoudig op voorsprong schieten.

United laat ander gezicht zien
Na de nederlagen tegen Excellent en ONDO slaagde United er dit keer echter wél in om zich ondanks een vroege achterstand terug te vechten. De ploeg uit Meerlo en Wanssum rechtte de rug en tapte duidelijk uit een ander vaatje dan in de twee wedstrijden daarvoor. Zowel in de duels als aan de bal kwam United een stuk sterker voor de dag en dat leidde in het eerste halfuur tot grote kansen voor Mike Linders en Sven Lensen. Linders raakte de bal na een goede actie compleet verkeerd oog in oog met de doelman van Hegelsom, die daarna Lensen van het scoren wist te houden met een goede redding.

Phillips maakt gelijk
De goalie van de bezoekers was in de 32ste minuut echter kansloos bij de grote volgende kans voor United. Perry Phillips zette zijn diepgaande grote broer Indy alleen voor de keeper met een perfecte lange pass. De spits bleef oog in oog met de doelman rustig en schoot de verdiende gelijkmaker binnen. Vlak voor rust was Phillips zelfs al dicht bij zijn tweede doelpunt toen hij het van afstand probeerde, maar dit keer kon de doelman van Hegelsom met moeite redding brengen.

Kansen op meer
Ook in het tweede bedrijf bleef de uitstekend spelende Phillips voor gevaar zorgen. Vijf minuten na rust maakte de goalgetter bijna een werelddoelpunt vanaf de punt van de zestien, maar de binnenkant van de paal voorkwam dat hij de bal met links op weergaloze wijze over de keeper in het doel schoot. Vijf minuten later stond Phillips met een fijn steekballetje aan de basis van de volgende grote kans voor United, dat via Linders op weg leek naar de voorsprong. De doelman van Hegelsom voorkwam echter dat de snelle aanvaller tot scoren kwam.

Verdiende overwinning
Hoewel United dus aandrong, bleef het nog lang gelijk in Wanssum. Totdat United de wedstrijd in een tijdsbestek van twee minuten volledig naar zich toe wist te trekken. Koen Peelen schoot de ploeg van Koolhof met een laag schot op voorsprong en vrijwel direct daarna stelde invaller Tuur Philipsen de overwinning veilig door oog in oog met de doelman van Hegelsom rustig te blijven. In de laatste tien minuten kwam de zege niet meer in gevaar en dus mocht United eindelijk de eerste punten van het seizoen bijschrijven.