Facebook Toestaan Niet toestaan

Nipte nederlaag voor SV United tegen FCV-Venlo

19 november 2023 17:15

SV United heeft zondagmiddag in eigen huis geen resultaat weten te boeken tegen FCV-Venlo. Op het kunstgras van sportpark De Meulebèèk gaf de ploeg van trainer Kevin Koolhof nauwelijks iets weg, maar ging het toch nipt onderuit: 0-1.

Vorige week pakte United in eigen huis de eerste punten van het seizoen door met 3-1 van Hegelsom te winnen. Die overwinning kreeg zondag helaas geen vervolg in de wedstrijd tegen FCV, die aanvankelijk in Venlo gespeeld zou worden, maar werd verplaatst naar Wanssum. United schoot uit de startblokken en was al heel snel dicht bij een voorsprong. In de tweede minuut kreeg Sven Lensen al een grote kans op aangeven van Mike Linders. Omdat de voorzet van Linders nog werd aangeraakt kwam Lensen bij de tweede paal net niet tot scoren. Amper een minuut later was Linders zelf akelig dicht bij de openingstreffer. De aanvaller punterde de bal in het strafschopgebied knap op doel, maar zag hoe de paal een razendsnel doelpunt van United voorkwam.

Weinig kansen
Aan de andere kant van het veld stond de paal ook in de weg voor FCV, dat in de tiende minuut met een omhaal bijna op voorsprong wist te komen. Zo gebeurde er genoeg in de eerste tien minuten, maar daarmee was het spektakel eigenlijk ook direct voorbij. In het restant van de eerste helft stond United verdedigend erg goed en gaf het niets weg aan FCV. Aan de bal ontbrak de scherpte en creativiteit echter om zelf wel grote kansen te creëren en dus kwam de thuisploeg voor rust niet meer verder dan een goede kans voor Lensen. De middenvelder was eerder bij de bal dan de ver uitgekomen doelman van FCV, maar kreeg de bal vervolgens niet in het Venlose doel.

Minimale nederlaag
Ook in het tweede bedrijf slaagde United er moeilijk in om gevaarlijk te worden in de vijandelijke zestien. De laatste pass was vaak niet goed of de bal viel net niet lekker, waardoor de thuisploeg niet tot scoren wist te komen. In de eigen zestien werd ook na rust goed verdedigd op één moment in de zeventigste minuut na. Een middenvelder van FCV werd niet aangepakt en kreeg te veel tijd en ruimte om uit te halen. Dat schot werd United uiteindelijk fataal en zorgde ervoor dat de ploeg van Koolhof tegen een onnodige nederlaag aanliep.