Facebook Toestaan Niet toestaan

SV United pakt na twee doelpunten in blessuretijd punt tegen DSV

26 november 2023 20:15

SV United heeft zondagmiddag gelijkgespeeld tegen DSV. De ploeg uit Meerlo en Wanssum knokte zich op het kunstgras van sportpark De Meulebèèk naar een punt dankzij twee doelpunten in blessuretijd van Tuur Philipsen en Perry Phillips: 2-2.

Net als een week eerder tegen FCV-Venlo (0-1 verlies) had United de zaken defensief goed voor elkaar en gaf het weinig weg aan de bezoekers uit Sint Anthonis. Toch keek de ploeg van trainer Kevin Koolhof bij rust tegen een achterstand aan door een tegendoelpunt in de 21ste minuut. Een aanvaller dook vrij op voor het doel van United en ondanks dat doelman Rik Wijers zijn hand nog knap tegen de bal kreeg, kon de goalie niet voorkomen dat de bal toch in het doel belandde. Hoewel United aan de andere kant van het veld een aantal keer gevaarlijk was via onder meer Sven Lensen belandde de bal daar nog niet in het doel.

Balbezit voor United, doelpunt voor DSV
In het eerste bedrijf was het vooral DSV dat de bal had, maar na de onderbreking combineerde United het goede verdedigen ook met veel meer balbezit. De thuisploeg probeerde de gelijkmaker te forceren en was daar ook een aantal keer dichtbij. Onder meer Indy Phillips dacht een aantal keer te kunnen gaan scoren, maar zag zijn schoten in het strafschogebied telkens geblokt worden. Aangezien de gelijkmaker lang uit bleef, nam United meer risico's in de jacht op de 1-1. Het was echter niet United, maar DSV dat in de 86ste minuut tot scoren kwam. De bezoekers waren met een rake kopbal trefzeker uit zo'n beetje de enige kans die na rust werd gecreëerd.

Comeback in extremis
Zo was een resultaat met nog vier minuten officiële speeltijd te gaan ver weg voor United, maar in de blessuretijd knokte de thuisploeg zich nog terug met twee doelpunten. Philipsen schoot United in de 92ste minuut terug in de wedstrijd en gaf de ploeg van Koolhof nog een beetje hoop op een comeback. En dat beetje hoop pakte United met beide handen aan. In de 94ste minuut kreeg Perry Phillips de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten, waarna hij de bal zonder te aarzelen raak schoot. Met zijn tweede competitiedoelpunt voor United zorgde de linksback voor een dik verdiend gelijkspel.