Facebook Toestaan Niet toestaan

SV United sluit eerste seizoenshelft af met ruime overwinning op SV Panningen

11 december 2023 19:30

SV United heeft zondagmiddag drie punten gepakt tegen SV Panningen. Op het kunstgras van sportpark De Meulebèèk werd de directe concurrent met ruime cijfers verslagen dankzij doelpunten van Mike Linders, Sven Lensen en Indy Phillips: 4-1.

De belangen waren zondag groot bij het treffen tussen de twee concurrenten uit de derde klasse D. Het verschil op de ranglijst bedroeg vooraf slechts vier punten en United wist dus dat het goede zaken kon doen. De ploeg van trainer Kevin Koolhof liet ook direct zien dat het erop gebrand was om goede zaken te doen. Phillips probeerde het al eens met een schot uit de draai dat met moeite gekeerd werd door de doelman van Panningen en kort daarna was ook Lensen dicht bij de openingstreffer.

Comfortabele voorsprong bij rust
Die openingstreffer viel uiteindelijk in de achttiende minuut. Linksback Simon ter Braak bediende Linders met een perfecte steekbal en de snelle buitenspeler schoof de bal vervolgens bekeken door de benen van de doelman. Bij dat ene doelpunt leek het lang te blijven in de eerste helft waarin United nauwelijks iets weggaf. In de laatste drie minuten voor rust liep United echter nog uit naar een riante voorsprong. Linders schoot de 2-0 overtuigend binnen op aangeven van Koen Peelen, die kort daarna ook voor de assist zorgde bij de derde United-treffer. Lensen stond in de zestien op de juiste plek om de ruststand van 3-0 op het scorebord te zetten.

Zege komt niet meer in gevaar
In het tweede bedrijf was het Panningen dat moest komen, terwijl United geduldig speelde en loerde op de omschakeling met de snelheid van Linders. De thuisploeg gaf weinig grote kansen weg, maar incasseerde na een uur spelen wel een tegendoelpunt. Ondanks dat Panningen de marge terug wist te brengen tot twee, liet United zich niet van de wijs brengen en werd de overwinning zakelijk over de streep getrokken. Daarbij kreeg United zelf nog een aantal goede kansen, voordat Phillips in de blessuretijd de eindstand op 4-1 bepaalde.

Belangrijke punten
Dankzij de overwinning op Panningen klimt United over MVC'19 heen en is het niet langer de hekkensluiter. Bovendien is het verschil met Panningen en Excellent nu nog slechts respectievelijk één punt en twee punten. En zo sluit United een moeizame eerste competitiehelft waarin het vooral in de eerste wedstrijden onnodig veel punten liet liggen met een goed gevoel af. Op zondag 21 januari hervat de ploeg van Koolhof de competitie met een thuiswedstrijd tegen koploper Stiphout Vooruit.

Tweede elftal winterkampioen
Het tweede elftal van United gaat helemaal met een goed gevoel de winterstop in. Zondag werd er namelijk opnieuw gewonnen en dat betekent dat United 2 na tien gespeelde wedstrijden nog altijd ongeslagen is. Bovendien mag het tweede elftal zich winterkampioen noemen met een comfortabele voorsprong van dertien punten op nummer twee Sportclub Leeuwen 2, dat nog wel drie wedstrijden minder heeft gespeeld.