Facebook Toestaan Niet toestaan

SV United begint 2024 goed met stunt tegen koploper Stiphout Vooruit

21 januari 2024 20:45

SV United heeft zondagmiddag een knappe overwinning geboekt op Stiphout Vooruit. Dankzij een doelpunt in blessuretijd van Indy Phillips bezorgde de ploeg van trainer Kevin Koolhof de koploper van de derde klasse C de eerste nederlaag van het seizoen: 1-0.

Op voorhand wist United dat het een lastige klus te wachten stond tegen Stiphout Vooruit, dat nog altijd ongeslagen was en pas drie doelpunten incasseerde. De thuisploeg verraste de koploper van de competitie echter door ijzersterk voor de dag te komen. Vooral in defensief opzicht liet United zich van de beste kant zien. Daardoor gaf het voor rust eigenlijk nauwelijks kansen weg aan Stiphout. De bezoekers slaagde er in het eerste bedrijf dan ook niet in om United-doelman Rik Wijers serieus te testen.

United houdt de nul
Bij vlagen voetbalde United zich fraai onder Stiphoutse druk vandaan, al leverde dat lange tijd geen echte uitgespeelde kansen op. In de tweede helft zette de koploper steeds meer aan en moest Wijers serieus aan de bak om een achterstand te voorkomen. De goalie greep goed in bij een gevaarlijke één tegen één situatie en had daarna nog twee goede en belangrijke reddingen in huis.

Dreiging
Daarmee leek Wijers zijn uitstekend verdedigende ploeg aan een dikverdiend punt te helpen, maar in de absolute slotfase pakte United zelfs de volle buit. In de eerste helft was de thuisplpoeg vooral via Mike Linders een aantal keer gevaarlijk en na de onderbreking kregen middenvelders Koen Peelen en Sven Lensen goede kansen. Ook zij kregen de bal er echter niet in en dus moest Indy Phillips het duel in extremis in Limburgs voordeel beslissen.

Phillips zorgt voor zege
Diep in blessuretijd kreeg de spits de bal in het strafschopgebied aangespeld met zijn rug richting het doel. Vervolgens draaide Phillips op karakteristieke wijze weg bij zijn tegenstander en volleerde hij het leer met zijn linkervoet op overtuigende wijze in de verre hoek. Daarmee zorgde de goalgetter voor extase bij United, dat de overwinning in de twee resterende minuten blessuretijd over de streep trok.

Goede zaken
Zo begint United een stuk beter aan de tweede seizoenshelft dan aan de eerste helft van de competitie. Toen lieten de eerste punten lang op zich wachten, maar zondag boekte United na de overwinning op SV Panningen de tweede overwinning op rij. Daarmee doet de ploeg van Koolhof goede zaken en stijgt het voorlopig naar de elfde plaats op de ranglijst.