Facebook Toestaan Niet toestaan

SV United doet zichzelf te kort en verliest degradatiekraker van MVC'19

5 februari 2024 18:00

SV United heeft zondagmiddag slechte zaken gedaan in de strijd om handhaving in de derde klasse C. De ploeg van trainer Kevin Koolhof ging in eigen huis onderuit tegen directe concurrent MVC'19: 0-1.

Eind september startte United de competitie in Maasbree tegen MVC'19 en aangezien het toen totaal onnodig onderuit ging (2-1) had het zondag wat goed te maken. Bovendien waren de belangen duidelijk voor United, dat met de hekkensluiter een directe concurrent op bezoek kreeg. Op sportpark De Meulebèèk begon de ploeg uit Meerlo en Wanssum alles behalve overtuigend, maar kwam het gedurende de eerste helft beter in de wedstrijd.

Grote kansen voor rust
Het meeste balbezit was voor United, dat na een halfuur spelen voor het eerst echt dicht bij een doelpunt was. Uit een goede voorzet van Perry Phillips kopte diens grote broer Indy met een knappe kopbal op de paal. Sven Lensen kwam vervolgens net te vroeg inlopen om de bal daarna alsnog binnen te tikken. In het restant van het eerste bedrijf was diezelfde Lensen tot twee keer toe opnieuw erg gevaarlijk. Twee schoten van de middenvelder leverden dankzij goede reddingen van de doelman van MVC'19 niets op.

United haalt trekker niet over
Voor de onderbreking had United niets te vrezen van de bezoekers uit Maasbree. Ondanks dat United zeker niet het beste spel liet zien, was het wel de hele wedstrijd de bovenliggende ploeg die ook als enige echt op zoek was naar een doelpunt. In de tweede helft was het voornamelijk via Lensen en Indy Phillips nog een aantal keer gevaarlijk, maar dit keer lukte het de ploeg van Koolhof niet om te scoren. Tien minuten voor tijd moest doelman Rik Wijers aan de andere kant van het veld met een cruciale redding met de voet voorkomen dat MVC uit het niets op voorsprong kwam.

Duur tegendoelpunt
In de slotfase ging United nog op jacht naar een verdiende overwinning, terwijl MVC het doelpuntloze gelijkspel koesterde. Toch was het niet de thuisploeg, maar de hekkensluiter die diep in de blessuretijd aan het langste eind trok. Uit een vrije trap kon een speler van MVC de bal vrij inkoppen bij de tweede paal na een dekkingsfout van United. Met dat doelpunt bezorgden de bezoekers United een zure nederlaag en de rode lantaarn. Op doelsaldo klimt MVC namelijk over United heen op de ranglijst.