Facebook Toestaan Niet toestaan

Phillips schiet SV United naar belangrijke zege op Excellent

18 maart 2024 12:30

SV United heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt op directe concurrent Excellent. Indy Phillips bezorgde de ploeg uit Meerlo en Wanssum met twee doelpunten hoogstpersoonlijk de volle buit: 2-0.

Op sportpark De Meulebèèk begon United nog niet overtuigend aan het duel met Excellent, dat een van de teams is die met United strijd om (directe) handhaving in de derde klasse C. De ploeg van trainer Kevin Koolhof overleefde de eerste storm van de bezoekers uit Oploo en nam het heft daarna in handen. Dat leverde ook direct een aantal grote kansen op voor Phillips, die vanuit de zestien naast schoot, en Sven Lensen, die van afstand op de keeper stuitte en van dichtbij over mikte toen hij een grote kopkans kreeg. Kort daarna was Phillips weer dicht bij een treffer toen hij een afgeslagen bal uit een corner bijna tot doelpunt promoveerde. De spits zag dat zijn schot van afstand nog ternauwernood van de doellijn werd gehaald door een verdediger.

Terecht op voorsprong
Excellent werd zo dus al een aantal keer serieus gewaarschuwd door United, dat een puike eerste helft op de mat legde. Na een halfuur werden de krachtsverhoudingen ook uitgedrukt in de score toen Phillips alsnog zorgde voor de openingstreffer. De uitstekend spelende Jelle Kleeven speelde Phillips aan, waarna de spits de bal met een hakje perfect klaarlegde voor Lensen. De doelman van Excellent kon nog redding brengen op het schot van Lensen, maar was kansloos toen Phillips alweer op de juiste plek stond om de bal in de rebound binnen te schieten.

Nummer twee voor Phillips
Na dat doelpunt drukte United door en nam het verder afstand van Excellent. Opnieuw was het de tandem Lensen-Phillips die toesloeg voor de thuisploeg. Rechtsback Martijn van Ooijen stuurde Lensen weg en de middenvelder trok de bal vervolgens perfect terug op Phillips, die op de rand van het strafschopgebied klaarstond om de bal opnieuw binnen te schieten en zijn tweede doelpunt van de middag te maken. De goalgetter zette daarmee in de 36ste minuut de ruststand op het scorebord.

Niet in de problemen
In het tweede bedrijf was United iets minder dominant dan voor de onderbreking, maar de ploeg van Koolhof trok de overwinning zakelijk over de streep. Daarbij had de score zelfs nog verder op kunnen en moeten lopen voor United, dat via Tim Vissers de grootste kans kreeg van de tweede helft. De centrale verdediger kreeg de bal uit een vrije trap voor zijn voeten in de zestien, maar kon van dichtbij niet de juiste richting geven aan zijn schot. Aan de andere kant van het veld gaf United weinig weg. Doelman Rik Wijers, die op slag van rust al een goede redding met zijn voet verrichtte, hoefde eigenlijk nog maar één keer echt handelend op te treden op een van richting veranderd schot.

United claimt strafschop
Tien minuten voor tijd dook Phillips voor de laatste keer gevaarlijk op in de vijandelijke zestien. De spits zocht een Excellent-verdediger op om op zoek te gaan naar een schot met links en werd daarbij naar de grond gewerkt. De scheidsrechter zag daar gek genoeg echter geen overtreding in en dus mocht Phillips niet vanaf elf meter aanleggen voor zijn hattrick. Het was ook direct de laatste actie van de uitblinker voordat hij werd gewisseld.

Belangrijke punten
Dankzij de overwinning van zondag stijgt United naar de tiende plaats op de ranglijst en staat het nog maar één punt onder nummer negen ONDO en nummer acht Excellent. Bovendien is het gat naar nummer zeven FCV-Venlo slechts twee punten. Zo blijft de strijd om de veilige posities op de ranglijst (negende of hoger) onverminderd spannend, zeker omdat Hegelsom maar één punt onder United staat en Panningen en Melderslo slechts twee punten minder hebben. Zondag 24 maart kan United zichzelf boven de streep spelen als het weet te winnen op bezoek bij ONDO.