Facebook Toestaan Niet toestaan

SV United pakt punt bij ONDO na miraculeuze comeback in blessuretijd

25 maart 2024 18:15

SV United heeft zondagmiddag gelijkgespeeld op bezoek bij ONDO. De ploeg van trainer Kevin Koolhof keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar toonde veerkracht en pakte dankzij een miraculeuze comeback in blessuretijd alsnog een punt: 2-2.

Op voorhand wist United dat het zich zondag voor het eerst dit seizoen naar een veilige positie op de ranglijst kon spelen als het wist te winnen tegen directe concurrent ONDO. In Heusden was United echter geen schim van de ploeg die de afgelopen weken de nodige punten wist te pakken. De bezoekers begonnen zwak aan het duel en leken overal te laat te komen. Grote kansen werden er in de openingsfase nog niet weggegeven, maar zelf kwam United ook niet verder dan een afgekeurd doelpunt van Indy Phillips, die werd teruggefloten vanwege buitenspel.

Twee doelpunten achter
Na 26 minuten gaf United een vrije trap weg aan ONDO op een gevaarlijke positie en de thuisploeg kwam daarbij ook direct op voorsprong. De bal werd richting de tweede paal gekruld en viel binnen achter doelman Rik Wijers zonder dat iemand het leer nog aanraakte. Zo kwam United dus op achterstand, al had het binnen tien minuten alweer langszij kunnen komen. Bram Lookman kreeg een grote kans in de zestien, maar schoot hard op de paal. Vijf minuten later was het wel raak in de veertigste minuut, alleen voor United was dit wel opnieuw aan de verkeerde kant van het veld. Bij een aanval van ONDO over de linkerflank werden de spelers van de thuisploeg niet aangepakt, waarna de bal in het strafschopgebied met een volley opnieuw in het doel van United werd gewerkt.

Aansluitingstreffer
United wist dus dat het na rust uit een ander vaatje moest tappen om nog een resultaat te boeken op bezoek bij de directe concurrent. Trainer Koolhof greep met een aantal wissels in en United kwam ook beter in de wedstrijd, al bleef de ploeg uit Meerlo en Wanssum erg slordig. Een comeback leek er dan ook lange tijd niet meer in te zitten, maar in de absolute slotfase kreeg United het toch voor elkaar om nog een punt mee te nemen. In de 88ste minuut tikte invaller Rik van de Pasch van dichtbij de aansluitingstreffer binnen, waardoor de bezoekers opeens toch weer geloofden in een gelijkspel.

Peelen voltooid comeback in blesuretijd
Een ware storm van United leverde in de blessuretijd een hoekschop op nadat Joris Peelen in botsing kwam met de doelman van ONDO. United schreeuwde daarbij nog om een strafschop, maar de scheidsrechter zag geen overtreding in de actie van de keeper. Het zou voor United echter niet veel meer uitmaken, want uit de toegekende corner maakte Peelen alsnog de gelijkmaker. De aanvoerder verlengde de hoekschop bij de eerste paal met de hak en werkte de bal op die manier uiterst fraai in de verre hoek. Zo was de comeback van United compleet en leverde het treffen met ONDO toch nog een belangrijk punt op, waardoor United tiende blijft op de ranglijst en de veilige posities nog altijd in zicht heeft.