Facebook Toestaan Niet toestaan

SV United ook in eigen huis te sterk voor RKDSO

8 april 2019 15:15

SV United heeft zondagmiddag voor de tweede keer in acht dagen tijd gewonnen van RKDSO. Op sportpark De Meulebèèk werd de laagvlieger uit Lomm opnieuw met 3-1 verslagen.

Vorige week moest SV United in Lomm de rug rechten na een achterstand, maar zondag schoot de ploeg van trainer Fenne Smits uit de startblokken. Al na één minuut en twintig seconden schoot Michal Kolodziejski United overtuigend op voorsprong.

Vijf minuten later leek de thuisploeg de tweede treffer cadeau te krijgen toen de doelman van RKDSO de bal zomaar inleverde bij Indy Phillips. Maar de spits stuitte vervolgens op diezelfde doelman, waarna Bram van de Ven een gigantische kans om zeep hielp door de rebound over het lege doel te schieten.

Tweede treffer
United had in eigen huis weinig te vrezen van RKDSO, dat nauwelijks in de buurt van het doel van Bas Rademacher kwam. Nadat Van de Ven na een prima combinatie naast schoot en Phillips een goed schot net over het doel zag vliegen, zorgde aanvoerder Willem Peters op slag van rust wel voor de tweede United-treffer.

De rechtsback kreeg alle tijd en ruimte om in te dribbelen, waarna hij de marge knap verdubbelde via een zuiver afstandsschot in de verre hoek. Met zijn tweede treffer van het seizoen bepaalde de aanvoerder de ruststand op 2-0.

Matig tweede bedrijf
In de tweede helft was United een stuk minder gevaarlijk. De thuisploeg kwam niet veel verder dan een schot naast het doel van invaller Niek van Bergen, die na die inzet alweer geblesseerd van het veld moest na een harde en te late tackle. United schreeuwde om een penalty, maar daar wilde de scheidsrechter niets van weten.

Een kwartier voor tijd bracht RKDSO de spanning teug in de wedstrijd. Ondanks dat de tegenstander uit Lomm tot dat moment niets in te brengen had, kwam het na een goed uitgespeelde counter terug tot 2-1.

Beslissing
Vijf minuten na de aansluitingstreffer bracht Kolodziejski United echter weer in veilige haven met zijn tweede doelpunt van de middag. De Poolse topschutter werd bediend door Bram Lookman, waarna hij de bal van dichtbij hard in de kruising schoot. Ondanks dat de grensrechter buitenspel constateerde, werd de treffer goedgekeurd door de scheidsrechter: 3-1.

Vlak voor tijd maakte Bram van de Ven nog de vierde United-treffer nadat de keeper een harde vrije trap van Kolodziejski niet onder controle kreeg. Maar dat doelpunt werd door de scheidsrechter wel afgekeurd, waardoor het bij 3-1 bleef.

Ook het tweede eltal boekte zondag een overwinning door Hegelsom 2 met 3-0 te verslaan, terwijl SV United VR1 een knappe prestatie leverde. De vrouwen wonnen in eigen huis met 2-1 van koploper ZSV VR2.