Facebook Toestaan Niet toestaan

Hattrick Van de Ven bij ruime zege SV United op V.C.H.

15 april 2019 15:45

SV United heeft zondagmiddag een ruime overwinning geboekt op V.C.H. Dankzij een hattrick van Bram van de Ven en twee doelpunten van Michal Kolodziejski en Rik van de Pasch werd er flink uitgehaald bij de middenmoter uit Boekend: 2-7.

Ondanks de ruime overwinning had United het in de eerste helft lastig. De ploeg van trainer Fenne Smits kreeg de thuisploeg niet goed onder druk, waardoor het te veel achter de bal aan moest lopen.

Nadat Bas Rademacher in de vierde minuut nog knap de openingstreffer van V.C.H. voorkwam, was de doelman in de dertiende minuut kansloos toen een vrije trap van dichtbij vrij kon worden binnengekopt.

United keert het tij
Een kwartier na die eerste treffer, was United dicht bij de gelijkmaker. Kevin Koolhof trof met een geplaatst afstandsschot echter de paal nadat hij zijn tegenstander het bos in stuurde met een fraaie sleepbeweging.

In de laatste fase van de eerste helft lukte het United om de achterstand om te buigen en zelfs met een voorsprong richting de kleedkamer te gaan. Nadat Michal Kolodziejski in de zestien stuitte op een verdediger, had Bram van de Ven de bal voor het intikken. De buitenspeler verzorgde op slag van rust ook de assist bij de tweede United-treffer. Na een fantastische aanval over de linkerkant kapte Kolodziejski achter het standbeen verassend naar zijn rechterbeen, waarmee hij United op voorsprong schoot: 1-2.

Doelpuntenfestijn
Na de onderbreking zorgde Rik van de Pasch al snel voor de derde en tevens mooiste treffer van de middag. De spits, die donderdag twee keer scoorde tegen Grashoek, mocht bij afwezigheid van de geblesseerde Indy Phillips aan de aftrap verschijnen en bekroonde die basisplaats met een prachtige stift over de doelman.

Met dat fraaie doelpunt zorgde de spits er ook direct voor dat het verzet van V.C.H. gebroken leek. Vijf minuten later kreeg Kolodziejski alle tijd en ruimte om op aangeven van Van de Pasch de 1-4 met links beheerst in de verre hoek te schieten.

Hattrick voor Van de Ven
Middenvelder Jelle Kleeven zorgde er vervolgens met een perfecte voorzet voor dat Bram van de Ven bij de tweede paal zijn tweede treffer kon binnen tikken, waarna ook Rik van de Pasch voor de tweede keer scoorde: 1-6.

Een kwartier voor tijd vond de jonge scheidsrechter het nodig om een verdediger van V.C.H. van het veld te sturen met een tweede gele kaart. Met tien man kwam de thuisploeg nog wel tot scoren, tot grote frustratie aan de zijlijn van trainer Smits. Maar vlak voor tijd was het slotakkoord voor United toen Bram van de Ven oog in oog met de doelman zijn hattrick completeerde en de eindstand op het scorebord zette: 2-7.