Facebook Toestaan Niet toestaan

SV United 2 bekroont sterk seizoen met titel

3 juni 2019 15:00

Nadat SV United 1 zich vorige week al kroonde tot kampioen, heeft ook SV United 2 de titel veiliggesteld. Het tweede elftal pakte zondagmiddag het kampioenschap dankzij een overwinning op bezoek bij titelconcurrent Sparta’18 3: 1-2.

De ploeg van trainer Sjek Wilmsen begon met drie punten voorsprong op Sparta'18 aan het laatste duel van de competitie en had dus aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden.

United leek in de eerste helft hard op weg naar de titel, want dankzij een prima doelpunt van Rik van de Pasch gingen de bezoekers met een voorsprong de rust in: 0-1.

In de tweede helft kende United meer problemen, helemaal nadat doelman Thijs Jacobs tien minuten lang moest toekijken vanaf de zijkant na een gele kaart. Rik van de Pasch trok de keepershandschoenen aan en redde knap op een vrije trap van Sparta’18, maar kon niet voorkomen dat de rebound werd binnen geschoten: 1-1.

Nadat doelman Jacobs weer het veld in mocht, keerde Van de Pasch terug naar de spitspositie om de wedstrijd vlak voor tijd in het voordeel van United te beslissen. Nadat er al een aantal grote kansen op een voorsprong werden gemist, zorgde Van de Pasch ervoor dat het kampioenschap werd binnengesleept met een overwinning: 1-2.

Op zondag 9 juni is er op sportpark De Meulebèèk vanaf 18.00 uur de mogelijkheid om de kampioenen van SV United te feliciteren tijdens de kampioensreceptie voor het eerste en tweede elftal.