Facebook Toestaan Niet toestaan

Lookman en Kolodziejski bezorgen SV United ruime zege op America

8 oktober 2019 14:45

SV United heeft zondagmiddag met ruime cijfers gewonnen van America. Op sportpark De Meulebèèk werden er dankzij treffers van Bram Lookman en Michal Kolodziejski drie punten gepakt: 4-1.

De score werd namens United al na tien minuten geopend door Bram Lookman, die oog in oog met de keeper rustig bleef na een perfecte assist van Indy Phillips. United mocht echter van geluk spreken dat het na die openingstreffer niet direct de gelijkmaker tegen kreeg. Doelman Bas Rademacher werd binnen één minuut twee keer gepasseerd, maar zag hoe de lat en de paal een tegentreffer voorkwamen.

Nadat United deze twee grote kansen overleefde, verscheen Lookman aan de andere kant van het veld opnieuw alleen voor de keeper, die deze keer wel redding kon brengen. In de 27ste minuut kreeg United weer een uitgelezen kans op een tweede treffer na een overtreding in het strafschopgebied op Indy Phillips.

Penalty’s
De keeper van America stopte de strafschop van Michal Kolodziejski, maar de Poolse buitenspeler kreeg een nieuwe kans van de scheidsrechter, die de strafschop tot frustratie van America liet overnemen vanwege te vroeg inlopen. Ditmaal stuurde Kolodziejski de doelman wel de verkeerde kant op, waardoor United toch op 2-0 kwam.

Kort na die penalty legde de scheidsrechter de bal opnieuw op de stip, dit keer in de zestien van United. Bas Rademacher voorkwam echter dat America terug in de wedstrijd kwam en maakte zijn reputatie als penaltykiller maar weer eens waar. Op slag van rust gaf Kolodziejski de thuisploeg nog meer lucht door van afstand de 3-0 binnen te schieten.

Matig tweede bedrijf
Die treffer zorgde ervoor dat de tweede helft een stuk minder spannend en spectaculair was dan de eerste. America leek niet meer te geloven in een resultaat, waardoor United nauwelijks in de problemen kwam.

Op een grote kans voor Indy Phillips na, gebeurde er weinig totdat Bram Lookman tien minuten voor tijd tekende voor de vierde United-treffer. In de laatste minuut kwam America uit het niets nog tot scoren waarmee het de eindstand bepaalde op 4-1.